BLOG

FakeFolkové novotiny

….vo svojom po svojom….

Budujeme nový fakefolkový ateliér. Veľmi útulný, minimalistický, spomienkový, s nádychom tradície v modernom dizajne. Presne taký ako sme my. Nenájdete tu len množstvo našich modelov, ale aj časť našej súkromnej zbierky krojov. Tá totiž dáva nášmu priestoru punc inakosti, známku našej identity.

…progres v tvorbe v podaní novej kolekcie…

 Napredujeme, navrhujeme a realizujeme novotiny, ale v smere použitia materiálov je vždy kam sa posúvať. Teda nevytvárame vo FakeFolku zacyklený stereotyp, práveže naopak snažíme sa ísť vpred a experimentovať. Tentokrát v novej kolekcii dávame priestor novým látkam. Inšpiráciou sa nám stali kvetmi vyšívané podpolianske zamatové sukne. Tie kvety akoby boli ihlou maľované, pričom sme si samy vyskúšali, že to nieje úplne jednoduché. Avšak cesta nie je vždy ružová a častokrát je to skúška sebadisciplíny, či vlastne samého seba. V druhom rade ak naše modely vytvárajú hodnotu a radosť iným, čas je len relatívny faktor a v konečnom dôsledku nezohráva rolu. Nová kolekcia Nevesta Hôľ čaká na svoje editoriál a čochvíľa bude k dispozícii pre nastávajúcu plesovú sezónnu.

…spoločne…

Všetci spolu, či vedno dokážeme viac ako jednotlivec. Ťahať za jeden povraz a navzájom sa podporovať vytvára nielen krajší svet, ale veľa dáva každému z nás. Spolupráca s makeup artistkou Miariam Karolovou a hair stylistom Adamom Medveďom, či firmou Allvideo je síce dlhotrvajúca, ale o to krajšia a pre nás vo FakeFolku veľmi cenná. Pri tvorbe novej kolekcie Nevesta Hôľ sme trafili do čierneho a oslovili sme k spolupráci šperkárku Dominikou Gulden. Toto šikovné žieňa pre nás vytvorilo limitovanú kolekciu náušníc, pričom pokračujeme a naďalej pre vás spoločne pripravujeme novotiny.

….odovzdávame pocity …

Neustále FakeFolk prechádza veľkým progresom a my všetci s ním. FakeFolk nám všetkým veľmi veľa berie, ale aj v konečnom dôsledku našim životom veľa dáva. Tak, ako sa buduje značka, tak isto sa formujem aj ja, my všetci okolo neho, jeho tvorba odevov, či spolupráce. Motivuje nás v prvom rade to, že vytvárame hodnotu. Hodnotu nie v zmysle slova peňažného ocenenia, ale hodnotu v ponímaní estetiky, cítenia, či pocitov. Najdôležitejšie je, že netvoríme len odevy ale prostredníctvom našich prehliadok hľadáme cestu ku každému z vás. Totiž vypĺňame priestor na hranici moderného súčasného lifestylu a tradičnej ľudovej kultúry. Približujeme našu kultúru, jej atmosféru, archaickosť, či jej odkazy. Inak tomu nebolo ani na našej poslednej prehliadke v spolupráci s mnohými folkloristami a priateľmi z rôznych folklórnych kolektívov.

Ďakujeme FsK Bacúšan, Fsk Kýčera a Fs Hornád

Váš FakeFolk