BLOG

FIFLENA vol II

Táto kolekcia je kontinuálnym pokračovaním kolekcie FIFLENA, ktorá vznikla minulí rok.  Myšlienka pokračovať skrsla už pred samotným zverejnením prvej časti a mala odkazovať na mnoho jej častí. Mala byť iná v zásadnom rozmere, a to obliecť fiflenu do šiat. Vymenili sme dennodenne nositeľné oblečenie za šaty na rôzne príležitosti. Naša ikona je žena, ktorá je elegantná, a to za každej príležitosti – tak ako dennodenne (FIFLENA), tak aj v rôznych spoločenských situáciách ( FIFLENA vol II).

Naďalej teda ostávame verní myšlienke fifleny ako ikony, ktorá je symbolom ženskosti a elegancie. Je ženská, vyspelá ale zároveň hravá. Predstavuje ženu s nádychom dievčenskosti, ktorá je symbolom dokonalosti. Snažíme sa svojou kolekciou povzbudzovať ženy, pretože každá z nás môže byť ikona. Je dôležité aby sme v dnešnej dobe nestratili svoju ženskosť, pretože to z nás robí ženy – ikony.

Pri tvorbe lookbooku sme sa zamerali na výpovedné hodnoty celej kolekcie  – ženskosť, jemnosť, elegancia. Vsadili sme šaty do akéhosi rozprávkového pátosu, ktorý má nádych stariny. Je v ňom mnoho sentimentu starých prvkov odievania, ale v konečnom dôsledku v našom ateliéri vznikol koncept súčasného poňatia hesla – tradičné vs moderné.

Zobraziť kolekciu