BLOG

Premeny – uvedené do života

Vrátili sme to, čo sme si požičali, ale vrátili sme to premenené. Premenené na základe nášho vkusu a cítenia. Ďakujeme Horehroncom za prijatie a zato, že udržujú kultúru našich predkov, pretože pre nás ste veľkou inšpiráciou.

 

Premeny sme uviedli do života. Život dostali v kolíske folklóru, tam kde sa dodnes chodí v kroji a ctia sa tradície, ktoré sú ešte každodennou súčasťou života. Horehronské dni spevu a tanca v Heľpe sú pravou ukážkou, že aj v 21. storočí ľudia milujú svoju tradíciu a folklór je veľmi živý organizmus. Jeho bunky sa síce menia, niektoré zanikajú a zas naopak niektoré vznikajú s iným cieľom, ale podložie ostáva. Tentokrát sme my využili všetko staré, autentické, pričom sme ho prekomponovali a vrátili divákom späť.

Byť súčasťou jedného z najväčších folklórnych festivalov je pocta a veľká česť pre každého folkloristu. My dnes s odstupom času, keď opadol stres, zodpovednosť a prišli sme do cieľa, hovoríme, že FakeFolk dosiahol viac ako si niekedy predsavzal. Pretože prostredníctvom módy prinášame na javiská emócie, zanechávame v ľuďoch pocit a vypĺňame časopriestorový rozmer na hranici tradičného a moderného. Byť súčasťou okamihu veľkej tradície Horehronia a vniesť novú platformu, ktorá je inovatívna a je výsledkom dnešnej tvorby, je veľká odvaha ale na druhej strane všetko sa vyvíja. Progres a vývoj nemožno zastaviť, nič nie je možné držať vo svojej zlatej klietke. My sme klietku pootvorili a tešíme sa, že PREMENY oslovili divákov a ďakujeme za podporu.

PREMENY čakajú na svojich majiteľov a niektoré šaty ich už aj našli. Dokonca prvých piatich zákazníkov čaká krásny darček – LIQUID MATTE Lips od GOSH Copenhagen Slovakia.

Váš FakeFolk